Hyppää sisältöön

Ainutkertainen mahdollisuus

| Blogi, Sote-keskus

Ilman toiminnallisia muutoksia emme pysty vastaamaan kasvaneeseen palvelutarpeeseen ja parantamaan palveluiden saatavuutta.

Pirkanmaan soten peruspalveluiden kehittämiseen haetaan jatkorahoitusta, lähes 12 miljoonaa euroa, sosiaali- ja terveysministeriön Tulevaisuuden sotekeskus ohjelmasta vuosille 2022–2023.

Koskaan aiemmin ei peruspalveluiden vahvistamiseen ja palveluiden uudistamiseen ole ollut tämän kaltaista taloudellista panostusta.

PirSOTE:n hankekautena on saatu paljon aikaiseksi. On ollut ilo huomata, että kaiken kiireen keskellä on tahtotilaa viedä uudistuvia palveluprosesseja eteenpäin. Nyt on tehty kuntakohtaisia ratkaisuja, mutta jatkossa suunta on enenevässä määrin kohti yhteisiä hyvinvointialueen toimintamalleja, jotta voidaan turvata yhdenvertaiset palvelut pirkanmaalaisille uudistuvassa hallinnollisessa rakenteessa.

Kulunut vuosi on vierähtänyt koronapandemian varjossa ja se heijastuu nyt hoito- ja palveluvelkana sekä palvelutarpeen kasvuna. Poikkeuksellinen aika on tuonut esille muutoksen ja jatkuvan kehittämisen tarpeen. Ilman toiminnallisia muutoksia emme pysty vastaamaan kasvaneeseen palvelutarpeeseen ja parantamaan palveluiden saatavuutta.

Onnistuminen edellytyksenä onkin, että hyödynnetään alueen laajaa, lähes 10 000 peruspalveluiden ammattilaisten osaamista, opitaan toisilta, vahvistetaan monialaista toimintatapaa, laajennetaan digitaalisia palveluita ja otetaan asiakkaat mukaan kehittämiseen.

Meillä on nyt ainutkertainen tuki uudistamiseen, joten hyödynnetään se.

Kuva: STM/Katri Lehtola

Kaikki artikkelit