Hyppää sisältöön

Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus

Pirkanmaalle syntyy monialainen sote-keskus viiden muutoksen avulla.

Sote-palvelujen yhteinen kehittäminen on alkanut maakunnassamme. Pirkanmaan liitossa on käynnistynyt Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus -hanke (PirSOTE). Hanketta toteuttavat yhteistyössä kunnat, Taysin perusterveydenhuollon yksikkö sekä sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos.

Hanketta rahoitetaan sosiaali- ja terveysministeriöstä. Ministeriö ja terveyden ja hyvinvoinnin laitos valvovat ja ohjaavat hanketta. Aluehallintovirasto hoitaa hankkeelle tulevia maksatuksia. Hankkeen toteutumista valvotaan sille asetettujen kriteereitten mukaan. Hanketoteuttajat antavat uudistusvalmisteluun myös työntekijöittensä työpanosta.

Konkreettisin tulos uudistusvalmistelussa syntyy, kun nykyisten terveyskeskusten tai hyvinvointikeskusten tilalle tulee verkostomaisella tavalla toimiva sote-keskus. Tavoitteena on muun muassa, että asiakas saa oikeita palveluita oikeaan aikaan ja sujuvasti. Uudentyyppiseen sote-keskukseen siirrytään vaiheittain hankkeen aikana.

Muutosta käynnistetään viidellä teemalla, joita esittelemme näillä verkkosivuilla. Hankekokonaisuus on laaja. Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeeseen linkittyy myös Taysin koordinoima lasten ja nuorten psykososiaalisten palveluitten uudistus.

Lue lisää valtakunnallisilta sote-uudistuksen sivuilta tämän linkin takaa.

Klikkaamalla alla olevia otsikoita saat lisätietoa viidestä muutoksesta.

Lisätietoa sote-uudistuksesta ja materiaaleja:

Lisätiedot: