Hyppää sisältöön

Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus

Pirkanmaalle syntyy monialainen sote-keskus kuuden muutoksen avulla.

Sote-palvelujen yhteinen kehittäminen on alkanut maakunnassamme. Pirkanmaan liitossa on käynnistynyt Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus -hanke (PirSOTE). Hanketta toteuttavat yhteistyössä kunnat, Taysin perusterveydenhuollon yksikkö sekä sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos.

Hanketta rahoitetaan sosiaali- ja terveysministeriöstä. Ministeriö ja terveyden ja hyvinvoinnin laitos valvovat ja ohjaavat hanketta. Aluehallintovirasto hoitaa hankkeelle tulevia maksatuksia. Hankkeen toteutumista valvotaan sille asetettujen kriteereitten mukaan. Hanketoteuttajat antavat uudistusvalmisteluun myös työntekijöittensä työpanosta.

Konkreettisin tulos uudistusvalmistelussa syntyy, kun nykyisten terveyskeskusten tai hyvinvointikeskusten tilalle tulee verkostomaisella tavalla toimiva sote-keskus. Tavoitteena on muun muassa, että asiakas saa oikeita palveluita oikeaan aikaan ja sujuvasti. Uudentyyppiseen sote-keskukseen siirrytään vaiheittain hankkeen aikana.

Muutosta tehdään kuudella teemalla, joita esittelemme näillä verkkosivuilla. Hankekokonaisuus on laaja. Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeeseen linkittyy myös Taysin koordinoima lasten ja nuorten psykososiaalisten palveluitten uudistus.

Lue lisää valtakunnallisilta sote-uudistuksen sivuilta tämän linkin takaa.

Klikkaamalla alla olevia otsikoita saat lisätietoa kuudesta muutoksesta.

Lisätietoa sote-uudistuksesta ja materiaaleja:

Lisätiedot:

  • Hankejohtaja (PirSOTE- ja PirKOTI-hankkeet) Eeva Halme

    Eeva Halme

    Hankejohtajana tehtäväni on tukea Pirkanmaan kuntien sote-hankkeiden toteuttamista, apuna kuntien osaajista koottu valmistelutiimi. Tuotannon kehittämistä viedään yhteisen soten suuntaan. Tavoitteena on tehdä työ vahvasti yhdessä ja saada aikaan palvelut, jotka tukevat arjessa pärjäämistä..