Pirkanmaalaisen sosiaali- ja terveyspalveluiden digitalisaatio -hankevuodet 2021–2022
Tärkeää on, että palvelutuotannon digitalisaatiossa pidetään huolta myös siitä, että sen avulla ei lisätä ihmisten eriarvoisuutta tai syrjäytymistä. Yksi keino välttää tätä on puolesta-asiointi.

Sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaatio on edennyt hankevuoden 2021 aikana merkittävästi. Digitalisaatio tuo perinteisen sote-palvelutuotannon rinnalle uusia tapoja hoitaa asiointia. Tärkeää on, että palvelutuotannon digitalisaatiossa pidetään huolta myös siitä, että sen avulla ei lisätä ihmisten eriarvoisuutta tai syrjäytymistä. Yksi keino välttää tätä on puolesta-asiointi. Puolesta-asioinnin valtuutuksen avulla vanhemmat voivat olla tukemassa nuorta. Vastaavasti lapset voivat olla hoitamassa ikääntyneen vanhemman sosiaali- ja terveydenhuollon asiointia. Lisätietoja ja ohjeita antavat oman sote-keskuksen ammattilaiset.
Digitalisaation tavoitteita ovat:
- Vaikuttava tieto- ja palveluohjaus, jossa palvelutuotanto rakennetaan kevyestä raskaampaan.
- Tuodaan perinteisenä pidetyn kivijalkakäynnin rinnalle uusia asiointikanavia.
- Tieto-ohjaus, jolla tavoitellaan sairauksien ennaltaehkäisyä, terveydenedistämistä ja ihmisen omaa vastuuttamista terveydestä ja hyvinvoinnista.
- Palvelutuotannon saatavuus ja saavutettavuus jopa 24/7.
Pirkanmaan kaikissa kunnissa on tavoitteena käynnistää etävastaanottopalvelut kevään 2022 aikana.

Pirkanmaan kaikissa kunnissa on käyttöönotettu etähoivapalvelut vuoden 2021 aikana.

Pirkanmaan kaikissa kunnissa on käytössä OmaOlo-palvelu, jollain sisällöllä. Hankevuoden 2022 aikana tavoitteena on laajentaa yhtenäistää sisältöjen valikoimaa kaikissa kunnissa kohti yhteistä hyvinvointialuetta. Tutustu lisää OmaOlo.fi

Pirkanmaan kaikissa kunnissa käytetään Terveyskylä tietosisältöjä. Tutustu lisää Terveyskylä.fi

Hyvinvointia elämäänne!