Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden sotekeskus -ohjelmalla tavoitellaan konkreettisia muutoksia

| Blogi, Sote-keskus, Yleinen

Erityisesti palveluiden saatavuutta perusterveydenhuollossa, sosiaalipalveluissa kuin myös mielenterveyspalveluissa parannetaan.

Tulevaisuuden sotekeskus -ohjelman, Pirkanmaalla PirSOTE, tavoitteena on tukea hyvinvointialueen valmistelua konkreettisten toiminnallisten muutosten kautta.

Hankkeella mahdollistetaan nykyisten sosiaali- ja terveyspalveluiden toimijoiden yhteistyö. Lisäksi yhtenäistetään palveluiden tuottamista niin, että järjestämisvastuun siirtyessä hyvinvointialueelle maakunnan asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut mahdollisimman yhteneväisesti ja entistä sujuvammin.

Täydennyshaun rahoitus mahdollistaa jo aloitetun kehittämisen jatkon vuosina 2022–2023.

PirSOTEn kaveriksi osana Tulevaisuuden sotekeskusohjelmaa haetaan rahoitusta PirKOTI-hankkeeseen. Sen painopiste on ikäihmisten kotiin annettavien palveluiden kehittäminen ja henkilöstön riittävyyden turvaaminen.

Ministereiden aluekierroksella perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru totesi, että ”tämä ei ole pelkkää hankehumppaa”, vaan tavoitellaan konkreettisia muutoksia, jolla parannetaan erityisesti palveluiden saatavuutta perusterveydenhuollossa, sosiaalipalveluissa kuin myös mielenterveyspalveluissa.

Kuva: Katri Lehtola/STM

Kaikki artikkelit