Hyppää sisältöön

Ylöjärvellä on edistytty PirSOTE-hankkeen tuloksien kanssa

| Hanketiedote, Sote-keskus, Yleinen

Asiakkaiden tiedonsaantia ja tukea kehitetään etäpalveluina.

Sähköinen perhekeskus

Ylöjärven kaupungin kotisivuille on avattu uusi osio, Sähköinen perhekeskus. Uudet sivut löytyvät Sosiaali- ja terveyspalvelujen pääosiosta Sähköinen perhekeskus - Ylöjärven kaupunki (ylojarvi.fi)

Sähköinen perhekeskus -sivusto on lapsiperheille ja ammattilaisille suunnattu kokonaisuus, josta löytyy tietoa, tukea ja palveluja perheen arkeen sekä kootusti lapsiperheiden arkea tukevat palvelut. Sähköisen perhekeskuksen avautuessa käytössä on chat-palvelu, josta voi saada yleisluonteisia neuvoja lapsiperheidenpalveluihin liittyvissä asioissa.

Sähköinen perhekeskus -sivustoa on työstetty osana maakunnallista PirSote-hanketta Kangasalan kaupungin mallin mukaisesti. Sisällön tuottamiseen on osallistunut asiantuntijoita kaupungin eri palveluista, järjestöjä, kokemusasiantuntijoita ja kokonaisuutta on rakennettu kuullen perheiden toiveita ja tarpeita.

Ikääntyneen psyykkisen toimintakyvyn tukeminen etäpalveluna

Ylöjärven kaupunki toteutti kokeilujakson etäpalvelusta kotihoidon asiakkaiden psyykkisen toimintakyvyn tukena. Tavoitteena on vahvistaa etäpalvelujen käyttöä kotihoidon asiakkaiden laaja-alaisen toimintakyvyn tukemisessa. Toimintamallin kuvauksessa hyödynnettiin olemassa olevia etäpalveluja ja palvelu oli osa kotihoidossa asiakkaalle laadittua hoito- ja palvelusuunnitelmaa. Laajempi toimintamalli pilotoidaan vuoden 2022 aikana. Lisätietoja | Innokylä (innokyla.fi)

Toimintamalli on työstetty osana Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman hankkeita; Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus (PirSOTE) hanke, Kotona asumisen teknologiat ikäihmisille (PirKATI) -hanke.

Lisätiedot:

Hankekoordinaattori Suvi Saarinen
Ylöjärven PirSOTE-hanke
suvi.saarinen@ylojarvi.fi
www.ylojarvi.fi/tulevaisuuden-sote-keskus

Kaikki artikkelit